E enjte, 28 Tetor, 2021

Shqiptarët e harruar të Sanxhakut dhe “boshnjakët” që flasin shqip (Video)

Lexo

- Advertisement - >

Kur flitet për shqiptarët në rajon, ata të Sanxhakut në Serbi nuk përmenden thuajse kurrë, sepse ata zyrtarisht nuk ekzistojnë.

Por, çfarë ndodh realisht në këto zona?

A ka ende shqiptarë dhe sa janë ata? Pse ka frikë për t’u deklaruar shqiptarë? Pse nuk ekzistojnë zyrtarisht? Sa janë ata sot në Sanxhak?

“Gjurmë Shqiptare” sjell historinë e shqiptarëve të harruar të Sanxhakut, që nuk guxojnë të deklarohen shqiptarë, por disa nga të cilët ende mbajnë plis dhe e ruajnë flamurin kuqezi.

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit