E mërkurë, 20 Tetor, 2021

Biden autorizon dërgimin e 5000 trupave shtesë në Afganistan, paralajmëron talebanët!

Lexo

- Advertisement - >

Presidenti amerikan Joe Biden ka autorizuar dërgimin e 5,000 trupave në Afganistan për të siguruar “tërheqje të rregullt dhe të sigurt” nga Afganistani.

Presidenti amerikan Joe Biden ka autorizuar dërgimin e 5,000 trupave në Afganistan për të siguruar “tërheqje të rregullt dhe të sigurt” nga Afganistani.

Mediat ndërkombëtare Presidenti Joe Biden njoftoi në një deklaratë të shtunën vendosjen e 5,000 trupave shtesë në Afganistan,

“për t’u siguruar që ne mund të kemi një tërheqje të rregullt dhe të sigurt të personelit amerikan dhe personelit tjetër aleat dhe një evakuim të rregullt dhe të sigurt të afganëve që ndihmuan trupat tanë gjatë misionit tonë dhe atyre në rrezik të veçantë nga përparimi i talebanëve. ”

Biden i ka kërkuar Sekretarit të Shtetit Tony Blinken që duke mbështetur presidentin afgan Ashraf Ghani, dhe t’i japë mesazhin përfaqësuesve talebanë në Doha “se çdo veprim nga ana e tyre në terren në Afganistan, që vë në rrezik personelin amerikan ose misionin tonë atje, do të ndeshë me një përgjigje të shpejtë dhe të fortë ushtarake amerikane.

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit