E enjte, 28 Tetor, 2021

Biserko: ‘Ballkani i hapur’ s’ka mbështetjen e Gjermanisë, përfituesja më e madhe është Serbia

Lexo

- Advertisement - >

Sonja Biserko e pyetur për iniciativën rajonale ‘Open Balkans’,

në një intervistë së fundmi, thotë se kjo është vetëm një mburojë që i shërben Vuçiçit pasi që gjendet në situatë politike të vështirë, dhe se kur Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut të marrin sinjalin nga BE-ja për anëtarësim, “do të humbasin menjëherë interesimin dhe do të fillojnë proceset e negocimit për anëtarësim në BE”.

Biserko ka konsideruar se nga kjo inicativë përfituesja më e madhe është Serbia e cila do “të plotësonte hapësirën e saj ekonomike”, porse sidoqoftë ende mbetet në nivelin e ideve “dhe s’ka mbështetjen e Gjermanisë”.

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit