E martë, 30 Nëntor, 2021

Rrëzohet Dominimi Maqedonas: Gjuha Shqipe Arrin Në Kufirin Me Serbinë, Ju Lumtë Shqipe!

Lexo

>

Me ndryshimin e emrave të tabelave po rrëzohet edhe dominimi maqedonas mbi ato territore që donin të dukeshin një etnike. Po bie njëkohësisht miti maqedonas i dominimit sepse çdo d1skriminim më parë nis nga emërtimet, mbishkrimet vetëm në një gjuhë dhe jo vetëm informon N-News MK.

Por kjo ide tashmë është rrëzuar sepse prej sot ka nisur në gjithë territorin e vendit të rrëzohen tabelat vetëm me shkrimin cirilik dhe aty të vendosen edhe emrat shqip, që kanë arritur edhe në kufirin me Serbinë në Tabanoc. Drejtori i NP “Rrugët e Maqedonisë”, Bekim Memeti duket protagonisti i gjithë kësaj. Këto tabela filluan të ndryshohen duke nisur nga Tetova dhe do vazhdojë në çdo zonë të vendit ditëve në vijim.

>
>
>

Më shumë

Të fundit