E hënë, 25 Tetor, 2021

Qytetarët e diasporës që janë regjistruar për të votuar, nuk mund të votojnë në Kosovë

Lexo

- Advertisement - >

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve(KQZ), është deklaruar lidhur me qytetarët e diasporës që janë nisur të votojnë në Kosovë.

Të gjithë mërgimtarët që janë të regjistruar për të votuar në vendet ku jetojnë jashtë Kosovës, nuk do të kenë mundësi të votojnë në Kosovë, pasi është e rregulluar që personat që janë regjistruar jashtë vendit për të votuar, hiqen nga lista e votuesve në Kosovë.

“Kjo çështje është qartësuar me Rregullën Zgjedhore për votimin jashtë Kosovës. Aty precizohet se KQZ-ja duhet ta përpilojë listën votuese jashtë Kosovës e cila përmban të dhënat e atyre votuesve që me sukses janë regjistruar për votim jashtë Kosovës dhe t’i largojë emrat e tyre nga lista e votuesve që përdoret në vendvotime”, ka bërë të ditur për IndeksOnline zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit