E hënë, 25 Tetor, 2021

Kurti: Kosova është çliruar nga Serbia, tash duhet ta çlirojmë nga korrupsioni

Lexo

- Advertisement - >

I pari i Lëvizjes Vetëvendosjes, Albin Kurti, ka thënë se Kosova është çliruar e pavarësuar nga Serbia, e në këto zgjedhje, siç pretendon ai, duhet të çlirohet e pavarësohet nga korrupsloni.

Kurti këto komente i bëri në tubimin zgjedhor me qytetarët e Suharekës.

“Kosova është çli.ruar e pavarësuar nga Serbia, e na duhet ta çlir.ojmë e ta pavarësojmë edhe nga korrup.sioni. Korrup.sioni e krlmi e ka lënë Kosovën shtet të dobët në të cilën individët janë më të fuqishëm se sa shteti. Me qeverinë tonë të re nuk do të ketë asnjë krlmineI”.

Sipas tij, më 14 shkurt çdo qytetarë duhet ta shpreh vullnetin e vetë të lirë që t’i mundësojë ndryshimet e mëdha në sektorët e ekonomisë, arsimit, kulturës, shëndetësisë e politikave të jashtme.

“Më 14 shkurt, ditën e diel, secili qytetar, secila familje, secila komunë, duhet ta shpreh vullnetin e vetë të lirë dhe t’i mundësojë ndryshimet e mëdha në ekonomi, arsim, kulturë, shëndetësi, politikë të jashtme e të brendshme në mënyrë që qeverisjet e mbas luf.tës të na kujtohen si një ëndërr e keqe dhe t’ua japim shansin ardhmërisë të ndritshme brezit tonë e brezat që do të vijnë’’, tha Kurti.

Ndërkohë, numri 2 në listën e Vetëvendosjes, Vjosa Osmani, ka thënë se Suhareka duhet të jetë bastion I ndryshimit e ta bëjnë të mundshëm referendumin e 14 shkurtit.

“Edhe ju si Suharekë nuk jeni bastion i të tjerëve, por ju jeni bastion i ndryshimit. Ju do ta bëni të mundur referendumin e 14 shkurtit dhe ju do të siguroheni që vota e besimi juaj mos të keqpërdorët kurrë më”, shtoi Osmani.

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit