E enjte, 28 Tetor, 2021

Molliqaj: Këto janë pyetjet që askush nuk po ia bën Albin Kurtit

Lexo

- Advertisement - >

Kreu i PSD-së, Dardan Molliqaj ka folur për pyetjet e ndaIuara, që sipas tij askush nuk po gu.xon t’ia bëjë kandidatit për kryeministër, Albin Kurti.

Sipas Molliqajt, këto pyetje tregojnë thelbin e qeverisjes së Kurtit, e që sipas tij kjo është ajo që Kurti dëshiron ta fshehë.

Disa nga këto pyetje sipas Molliqajt janë:

– A do ta vendosë Albin Kurti reciprocltetin me Serbinë?

– Cilat janë kushtet që Serbia duhet t’i plotësojë në mënyrë që Albin Kurti të ulet në negociata?

– Kush janë olig.arkët në Kosovë? Emrat? Cilat do të jenë veprimet e Albin Kurtit kundër këtyre oliga.rkëve? Pse nuk ka në programin e tij tatim në dividentë (që nënkupton tatim në fitim të aksionarëve të kompanive)?

– A do ta ndryshojë Albin Kurti ligjin i cili ia ndaloi kandldlmin për zgjedhje apo do ta përdorë atë për të disiplinuar kundërshtarët politikë?

– A do ta zgjedhë VV dhe Albin Kurti presidentin/en nëse kuorumi për këtë votim varet nga prania e Listës Srpska?

– Pse e ka hequr VV dhe Albin Kurti tatimin progresiv nga programi i kësaj partie?

– Pse ka futur Albin Kurti në listë kandidatë homo.fobë që qartazi janë deklaruar kundër të drejtave të njeriut, veçanërisht komunitetit LG.BTI, nga të cilët nuk është distancuar asnjëherë?

Postimi i plotë:

PYETJET E NDALUARA

Janë ca pyetje që nuk po i bëhen Albin Kurtit nga gazetarët e përzgjedhur prej tij për ta intervistuar. Janë ca pyetje që tregojnë thelbin e qeverisjes së tij. Thelb që Albin Kurti don ta fshehë. Janë disa pyetje që nuk po i bëhen atij, sepse tregojnë të vërtetën e zhveshur.

– A do ta vendosë Albin Kurti reciprocltetin me Serbinë?
– Cilat janë kushtet që Serbia duhet t’i plotësojë në mënyrë që Albin Kurti të ulet në negociata?
– Kush janë olig.arkët në Kosovë? Emrat? Cilat do të jenë veprimet e Albin Kurtit kundër këtyre oliga.rkëve? Pse nuk ka në programin e tij tatim në dividentë (që nënkupton tatim në fitim të aksionarëve të kompanive)?
– A do ta ndryshojë Albin Kurti ligjin i cili ia ndaloi kandldimin për zgjedhje apo do ta përdorë atë për të disiplinuar kundërshtarët politikë?
– A do ta zgjedhë VV dhe Albin Kurti presidentin/en nëse kuorumi për këtë votim varet nga prania e Listës Srpska?
– Pse e ka hequr VV dhe Albin Kurti tatimin progresiv nga programi i kësaj partie?
– Pse ka futur Albin Kurti në listë kandidatë homofobë që qartazi janë deklaruar kundër të drejtave të njeriut, veçanërisht komunitetit LGBTI, nga të cilët nuk është distancuar asnjëherë?

Janë pyetje që nuk i bëhen ngase Albin Kurti zgjedhë vetë gazetarët intervistues. Prandaj ata nuk sfidojnë, veç dëgjojnë ligjërimin. Pyetjet që s’po bëhen, janë paralajmërim për llojin e pushtetit që po vjen. Pushtet që i zgjedhë vetë gazetarët e përshtatshëm, sepse do që t’i përcaktojë vetë pyetjet. Pushtet që në fakt nuk do pyetje.

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit