E hënë, 25 Tetor, 2021

Anëtarët e VV-së në KQZ kërkojnë që në broshurat e kandidatëve të mbesin numrat e kandidatëve të paçertifikuar

Lexo

- Advertisement - >

Anëtarët e Vetëvendosjes në KQZ, Sami Kurteshi dhe Alim Rama, kanë këmbëngulur në mbledhjen e këtij institucioni që në broshurat e kandidatëve për deputetë të figurojnë numrat e kandidatëve që nuk janë çertifikuar nga KQZ-ja, por as nga PZAP-ja dhe Gjykata Supreme.

Pavarësisht se Nisma Socialdemokrate i ka 12 kandidatë të pacertifikuar, anëtari i këtij subjekti në KQZ, Eshref Vishi, ka thënë se KQZ-ja duhet të jetë e kujdesshme dhe të ruajë integritetin e procesit zgjedhor.

Përfaqësuesit e VV-së nga mëngjesi i sotëm janë duke e bllokuar procesin e finalizimit të fletëvotimeve për zgjedhjet e 14 shkurtit.

Po ashtu, nga sot është paraparë të fillojë votimi me postë për diasporën, por një gjë e tillë nuk po ndodh për shkak të këmbënguljes së VV-së për ta mbajtur listën me kandidatët për deputetë, që nuk janë certifikuar sepse janë të dënuar për kryerjen e veprave penale gjatë tri viteve të fundit.

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit