E martë, 30 Nëntor, 2021

Sabrije Selimi, gruaja e parë shqiptare në marinën amerikane

Lexo

>

Sabrije Selimi u bashkua vite më parë me një nga forcat më të vështira të forcave të armatosura në Amerikë, Korporatat Detare të Shteteve të Bashkuara (USMC).

Në vitin 2012 u regjistrua dhe u dërgua në kampin e nisjes në Parris Island, Karolina e Jugut për 13 javë për trajnimin bazë, raporton AlbFem.

>

Pasi fitova titullin Marinë, shkoi në Karolinën e Veriut për Marine Combat Training (MCT) që zgjati për një muaj.

Pas përfundimit të stërvitjes luftarake, vazhdoi tutje në shkollën e Specializimit Profesional Ushtarak (MOS), në FLC, Ft. Leonard Wood në Misuri.

Detyra e saj përfshinte punën me personat në fushën e menaxhimit të shpërndarjes për të transportuar gjithçka, nga njerëzit dhe furnizimet, te burimet dhe pajisjet, madje edhe automjetet amfibë ose avionët, për çka edhe ka marrë dhjetëra licenca.

>

Përgjatë periudhës së shërbimit atje, konkretisht në vitin 2016, Sabrija u bë shefe e dërgimit, ani pse si detyrë ishte e destinuar për grada më të larta, e më pas edhe shefe e Pajisjeve të Automjeteve.

Aktualisht po ndjekë studimet për Psikologji, teksa synon që ta përfundojë edhe nivelin master në këtë fushë.

 

 

Më shumë

Të fundit