E enjte, 28 Tetor, 2021

Kandidati për deputet nga PDK për VV-në: E duan krejt, por aspak drejt

Lexo

- Advertisement - >

Kandidati për deputet nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Petri Hajdari i ka komentuar sloganet me të cilat partitë garojnë në zgjedhjet e 14 shkurtit. Ai duke e komentuar sloganin e Lëvizjes Vetëvendosje “Krejt dhe drejt”, ka thënë se kjo parti po i kërkon krejt, por aspak drejt, sepse sipas tij kjo është simbolikë totalitare.

“Parullat e sloganet politike, ndonëse nuk tregojnë asgjë për votuesit, tregojnë shumë për partitë që i përzgjedhin. Tregojnë mendësi e tendencë. Slogani i përzgjedhur, është fyerje publike për inteligjencën e qytetarit: sikur njerëzit këtu të mos e dinë ç’domethënë “krejt”. Ajo është simbolikë totalitare, e kapjes në emër të ç’ kapjes”, ka shkruar ai.

Ky është postimi i plotë i Hajdarit:

Parullat e sloganet politike, ndonëse nuk tregojnë asgjë për votuesit, tregojnë shumë për partitë që i përzgjedhin. Tregojnë mendësi e tendencë. Slogani i përzgjedhur, është fyerje publike për inteligjencën e qytetarit: sikur njerëzit këtu të mos e dinë ç’domethënë “krejt”. Ajo është simbolikë totalitare, e kapjes në emër të ç’ kapjes

Në anën tjetër, e ashtuquajtura “pasardhëse e Rugovës” e ka harruar faktin që autoritarizmi dhe bekimi për të s’ka qenë kurrë mesazh i asnjë politikani normal në Kosovë, e as i atij pasardhëse e të cilit ajo pretendon të jetë.

Por, qytetari e lexon gënjeshtrën. Është e qartë kristal që liderët që nuk dinë ta lexojnë historinë pa vetveten, përfundojnë në koshin e historisë, e jo në majat e saj.
Rimëkëmbja është alternativë, sepse nuk synon të rrënojë balancat demokratike të pushtetit, por të qeverisë me nder e me bashkëpunim.

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit