E hënë, 25 Tetor, 2021

Serbët me protestë kërkojnë largimin e kreut të Akademisë që tha se Kosova s’është e Serbisë

Lexo

- Advertisement - >

Disa serbë kanë dalë në protestë para Akademisë të Shkencave dhe Arteve të Serbisë duke kërkuar largimin e kreut të këtij institucioni, Vladimir Kostiq, i cili tha se Kosova nuk është pjesë e Serbisë.

Organizatorët kanë thënë se e organizuan këtë protestë pasi që deklarata e Kostiqit ishte anti-kushtuese.

Në protestë morën pjesë qindra qytetarë dhe u drejtua nga deputeti i pavarur Vladan Glisic, drejtori i Institutit për Studime Evropiane Misa Gjurkoviq, studenti i drejtësisë Nemanja Vuckoviq, i cili organizoi protestën.

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit