E enjte, 28 Tetor, 2021

Kongresmeni që do ta zëvendësoj Eliot Engel, vitin e kaluar kishte kërkuar drejtësi për viktimat e luftës në Kosovë

Lexo

- Advertisement - >

Përkrahësi i madh i shqiptarëve, Eliot Engel nuk do të jetë më pjesë e Kongresit Amerikan.

Vendin e tij do ta zë, Ritchie Torres. Ai po ashtu njihet si përkrahës i madh i shqiptarëve.

Me 23 gusht, ai ka pasur një bisedë me Ministren e Jashtme të Kosovës, Meliza Haradinaj. Në këtë bisedë, Torres kishte kërkuar drejtësi për viktimat e luftës në Kosovë.

Community Organizations Call on Councilman Ritchie Torres to Return Racist Dan Loeb’s Campaign Cash | Alliance for Quality Education
Në postimet që i kishte bërë pas bisedës, ai e quan Slobodan Millosheviqin si një nga kriminelët më të tmerrshëm në shekullin e 20-të.

Ritchie Torres becomes first gay Afro Latino elected to Congress
“Unë fola me Ministrën e Jashtme të Kosovës për mënyrën e vendosjes së drejtësisë për viktimat e luftës që ishin vrarë në mënyrë sistematike dhe dhunuar nga kampanja për spastrimin etnik të Millosheviqit, njëri nga kriminelët më të tmerrshëm të luftës në shekullin e 20-të”

Ritchie Torres, the Democratic nominee for New York’s 15th Congressional District, speaks to the media, Tuesday, Nov. 3, 2020, in the Bronx borough of New York. (AP Photo/Adam Hunger)

“Millosheviqi, i njohur si Kasapi i Ballkanit, emri i tij është sinonim i spastrimit etnik. Në mesin e viktimave të tij ishin edhe vëllëzërit Bytyqi, qytetarë amerikan, që ishin goditur në kokë me gjakftohtësi. Drejtësia për vëllezërit Bytyqi është vonuar shumë”, thuhej në postimet e Torres./

- Advertisement - >

Më shumë

- Advertisement - >

Të fundit